Facebook vs Google

Facebook vs Google? Ce ar putea avea cei doi giganți de împartit? Monopolul. Nu e monopol dacă împarți piața cu cineva, nu? Dar de ce Facebook versus Google? O primă vedere ar spune ca nu au nimic în comun. Facebook e rețea socială, Google, motor de cautare.

 

În primul rând, Facebook ar putea avea perspective uriașe în domeniul căutarii pe internet. Facebook știe ce îți place, ce citești, ce asculți, unde ești, la ce te uiți, și multe multe multe alte lucruri. Când dispui de atâta informație despre un individ, este ușor să îi servești rezultate de căutare create exact pentru el. Căutarea mea îmi va da numai rezultate pe care eu cel mai probabil le voi considera relevante, în timp ce ție iți va servi rezultate pe care cel mai probabil tu le vei considera relevante.

 

Ce face Google acum? Servește rezultate considerate ca fiind relevante de către publicul general. Avantajul este evident, și Google nu ar rezita foarte mult pe o astfel de piață. Desigur, și în prezent Google ajustează rezultatele căutarii în funcție de anumiți factori, precum geolocația, istoricul vizitelor tale pe alte saituri, și așa mai departe, dar evident, cantitatea de informație pe care o deține este considerabil mai mică.

 

Și Google știe asta. Ultima mutare: Google+. Începutul rețelei de socializare marca Google promite multe, și are și potențialul să livreze ce promite. Se pare că au învățat multe din eșecul +1, care deși apare pe foarte multe saituri, să fim serioși, de câte ori ai dat tu +1 la vreun articol?

This entry was posted in Web and tagged , . Bookmark the permalink.

2 răspunsuri la “Facebook vs Google”

  1. dnk spune:

    cred ca stiu la ce te referi cu +1 si n-am dat niciodata :))
    nice blog btw
    o predictie pt cand se va lansa google plus ? vazui niste preview-uri si mi se paru chiar smecher daca va filtra comentariile, “like-urile” si alte chestii dupa circle in care le postezi :)

Lasă un răspuns