RoBOTZI

Ok. Ce văd eu:

http://creativemonkeyz.ro – echipa ce produce mini-serialul.

Multă muncă, dedicare, implicare, un efort destul de mare într-o inițiativă fără precedent pe la noi. Sincer, îmi place ideea. Oameni talentați care se joacă cu grafica și fac ce le place (cel mai probabil). Pun la dispoziție brush-uri, tutoriale și alte utile, pentru pasionați.

Mă dezgustă „tz”-ul și „monkeyz”-ul ma zgărie pe creier. „creativemonkeys” era luat? Dar probabil vor să facă satiră, deci să spunem că se înțelege. Nu văd legătura între satiră și trimiterea la socialism, dar probabil sunt un ignorant (?!?).

Serialul

Îmi place numele (mai puțin „tz”-ul, again). Ideea cu Ro albastru și tricolorul e tare. Însă la ce face trimitere numele? Ro boți? (a jucat cineva counter?) Prima bulină neagră în cartea mea. Apoi faze gen „crappy language pack”, etc. ma dezgustă – din nou. Dacă te-ai născut român și nu-ți place asta, sunt 2 soluții: te muți în altă țară sau… mă rog, a doua soluție e capitală.

Sincer, ma dezgustă. Se vrea a fi amuzant, dar nu are haz. Este o înșiruire de înjurături – originale mi sa spus. Calcă pe cineva pe picior în RATB și primești înjurături originale, nu produsul câtorva zile de „sforțare” intelectuală pentru o mână de oameni să inventeze înjurături. Oare am nevoie de un serial să aud asta? Să fim serioși, credeam că am depașit de câțiva ani etapa în care unele cuvinte deocheate te fac să râzi. Nu mă consider o persoană matură, dar mi se pare stupid de pueril sa ți se pară amuzant cuvantul „că*at”, sau alte derivate. Strigăm în gura mare „Vrem cultură!” dar ne cuibărim atât de ușor în asemenea extensii ale mahalalei și le încurajăm orbește („Teoria formelor fără fond” a zilelor noastre?).

Serialul a prins la popor foarte ușor. Însă 55% din audiența ce a lăsat comentarii „pozitive” nu a reușit să laude în mai mult de 3 cuvinte un episod, 35% nu a reușit să exprime aprecieri, ci pur și simplu a reprodus replici (lame; se practică pentru faze epice în adevăratul sens al cuvântului. Ceva devine epic în momentul în care cu oricine ai discuta este foarte probabil să știe despre ce e vorba. Urmărind toate episoadele, o singură dată fiecare, nu reții nici o „fază” => !epic), 25% au dat răspusurile de mai mult de un rând, ce criticau mai mult sau mai puțin argumentat episodul.

Acum, se pune întrebarea: Care este publicul țintă? E simplu să afli: citește proporțiile de mai sus sau comentariile de pe pagina oricărui episod și o să îți dai seama. Cei ce lucrează la serial sunt, în mod incontestabil oameni capabili. Ar fi trist să nu emită pretenții de la sine pe măsura abilităților de care dau dovadă.

Pariez că cei ce s-au entuziasmat că am bagat 5% de la mine sunt printre cei ce nu apreciază serialul.

This entry was posted in Libertate. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns