Conspirații

În mod inevitabil mă trezesc aruncat în discuții despre diverse teorii conspiraționiste. Dar nu clasicele, gen „Americanii nu au ajuns pe lună”, ci mult mai interesantele (not) „lumea e guvernată de o mână de oameni care au control total asupra noastră”.

Este genul de discuție în care numeni nu are dreptate, nimeni nu are argumente incontestabile, și lipsită de finalitate. E amuzant cum, fără cineva care să tragă sforile, ideile cresc de la sine și nasc organizații, planuri, acțiuni de dezinformare, și „exterminare în masă a oamenilor”

Am auzit câteva (sper să nu se mai întâmple) care îmi stârnesc un sentiment de ușoară revoltă

 • Serviciile secrete supraveghează populația

Oh, c’mon, stau într-un birou 500 de oameni, cu cafeaua pe masă și transcriu sute de mii de milioane de secunde de convorbiri zilnice? „Nu, sunt niște filtre automate.” Ăăăă… adică dacă eu te sun și-ți spun „arab omar haissan pușca bombă irak” mă filează serviciile secrete? Highly unlikely. Și dacă mă filează… ce? Eu unul nu am nimic de ascuns. Mă ascultă un funcționar pentru… cât timp? și ascultă.. ce? Unde ies la o bere în oraș? „Ți se încalcă intimitatea”. Care intimitate? Pentru cei care merg cu trenul, cu certitudine adoră acele compartimente de 6 oameni pe metru pătrat. Este fenomenal câte poți afla despre cineva fără măcar să îi spui ceva. Ce vorbești niciodata nu e privat, atâta timp cât nu vorbești singur. (Cel mai probabil mereu e cineva lângă tine care aude ce zici).

„aa, nu știai? statu înregistrează tot ce vorbești, mesajele scrise, e-mailurile”.. FALS. Nimeni nu îți ascultă convorbirea (cel mai probabil decât dacă meriți), ci îți înregistreaza ora apelului, cele două părți implicate în convorbire, și durata apelului, pentru mesajele scrise de asemenea cele 2 părți (numere de telefon, în esență), și orele. Pentru e-mailuri, aceeași informație. Nimeni nu stochează însă (decât în cazuri excepționale, în care chiar meriți) conținutul mesajului transmis. Intimitatea ta nu este încălcată.

În orice anchetă este foarte probabil să vrei să vezi cu cine a vorbit un suspect, afli multe lururi despre el și cercul de prieteni, despre activitățile lui mai mult sau mai puțin legate de fapte. În cazul unei dispariții, tu, anchetator ai nevoie să știi cu cine și la ce ora a vorbit ultima oară cu cineva, nu? E normal ca informația asta să fie stocată undeva.

 • Ai idee câte sume au investit serviciile secrete în ultimii ani? Sume care nu se justifică.
 1. Nu, nu am idee, nici tu nu ai, oricât de mult ai vrea să mă convingi că ai. Chiar dacă s-ar întâmpla chestii de genu, cu cea mai mare certitudine nu ai afla tu despre ele.
 2. Nu știi dacă se justifică sau nu. Bineînțeles, dacă nu cumva ai investigat financiar vreo instituție a statului
 • Toate bolile din ultima vreme sunt create și eliberate în mod special să scadă populația globală

Serios? De către cine? „De către <<cei de sus>>” (știam eu că m-am mutat cu niște ciudați în bloc) Dar, serios, chiar dacă provin dintr-un laborator, să nu uităm ce este vaccinul: o doză virală, inofensivă, menită să-i dea țeapă organismului, făcând-ul să creadă că e atacat pe bune. Și organismul ia măsuri de apărare, care sunt valabile și în momentul în care prezența virală în organismul tău se materializează pe bune. Cercetarea care a condus la acel vaccin a implicat studii pe virusul respectiv în laborator. Studii care implică și derivarea virusului. Deci, este justificată existența lui, și dacă într-adevăr a ieșit din laborator, accidente se mai întâmplă. „Nu se întâmplă chiar așa ușor” Păi nu ușor, se întâmplă greu. Dar se întâmplă (Cernobîl). Pe de altă parte, noi suntem coasta Domnului, sau am ieșit din maimuță? Nu contează, dar dacă te uiți la diferențele dintre diferitele rase poți concluziona cu certitudine că omul, ca ființă se adaptează la condițiile de mediu. La fel și virusurile. Suferă mutații în mod natural așa cum negrii au devenit negri, (ș.a.m.d) în mod natural.

De ce ar vrea cineva să scadă populația globală? „Nu mai este suficientă hrană pentru toți” Acei lideri care plănuiesc să scadă populația globala cu siguranță vor avea ce mânca (dacă ei există), nu crezi? SUNT LIDERI MONDIALI, nu? „ăăă, păi nu, ei vor să asigure hrana pentru populația lor” Păi nu trebuie să facă nimic în sensul ăsta. Dacă nu cumva acești lideri mondiali nu reprezintă vreo țară subdezvoltată (ceea ce e improbabil), rasa lor este dezvoltată și nu moare de foame (cu siguranță).

De ce are lumea nevoie de toate teoriile astea?

Cauți explicații alternative atunci când un lucru este inexplicabil. Dar dacă îți inventezi o astfel de explicație, și subconștientul tău îți spune că e adevărată, tu chiar crezi asta, ai impresia că ești special (special olympics), ești deosebit, știi lucruri necunoscute de publicul general, tu deții informații pe care ceilalți nu le au. Dar asta nu te face mai puternic, asta te face să uiți care e locul tău în societate. Te face să îți pierzi obiectivitatea și imparțialitatea. Și te face incredibil de ușor de manipulat (te manipulezi singur!!!)

Înainte să crezi bălării, gândește mai adânc. Lucrurile stau exact așa cum le vezi.

This entry was posted in Libertate and tagged . Bookmark the permalink.

2 răspunsuri la “Conspirații”

 1. Andrei spune:

  Si cum iti sustii afirmatiile? :-)

  Teoria conspiratiei e un subiect ce atrage multi simpatizanti tocmai datorita misterului ce se invarte in jurul acesteia. Asa cum cineva incearca sa sutina ceva si tu il opresti, asa si eu pot veni sa spun ca lucrurile nu stau exact asa cum le vezi. Nu e ok sa faci afirmatii care nu au un fundament real, nu unul provocat de o “gandire mai adanca”. :-)

  P.S : Ma bucur sa vad ca “ti-ai tras blog”, am aflat cam greu. :-D

  • Sebastian spune:

   Eu cred că le-am susținut și argumentat mai sus :) Și tocmai asta combat în articolul ăsta, afirmațiile nefondate

Lasă un răspuns